STOP | Mirel Rădoi poate pleca doar pentru că e înconjurat de inapți

STOP | Mirel Rădoi poate pleca doar pentru că e înconjurat de inapți
  1. Mirel Rădoi a lăsat ceva în urmă ca antrenor!
  2. Umilințe cu Rădoi, umilințe și înainte de Rădoi
  3. Dacă juca defensiv, România o lua cu 2-0 de la Armenia, nu cu 3-2
  4. Să vină marele Olăroiu!
  5. Bine că Germania n-a avut atacant!

Bă, pe Mirel Rădoi nu l-am agreat vreodată ca fotbalist. A fost supraevaluat, de aia nici n-a jucat decât unde nu contează în fotbal. Însă, dincolo de orice, dacă suntem corecți, Mirel Rădoi a avut pasiune. A avut determinare. El a știut că nu e fotbalist, că n-are talent, că n-are calitate. Însă a compensat totul prin muncă, dăruire, nerv. Cariera sa a fost una mai mult amuzantă, dar a obținut, așa cum zicea în trecut Ovidiu Burcă, maximum ce putea. E o certitudine. Apoi, ca antrenor mulți l-am blamat. Inclusiv eu. Că n-are BAC-ul, că n-are licență. Da, lucruri inacceptabile. Să ajungi selecționer și, a priori, tu să fii analfabet - nu e musai să fii așa dacă n-ai BAC-ul, dar să fim serioși! - nu este chiar o mândrie națională.

Mirel Rădoi a lăsat ceva în urmă ca antrenor!

Apoi însă l-am auzit pe Mirel Rădoi vorbind, apoi l-am văzut la EURO U21 2019 când a ajuns în semifinale, la un turneu de opt echipe, în care a avut în grupă selecționatele de tineret ale ultimelor două finaliste la World Cup și... Anglia. S-a calificat primul, s-a prezentat bine inclusiv cu Germania. A dus România la Jocurile Olimpice. La fotbal! Sigur, nu e WOW. Dar cum la un Mondial sau European nu vom mai merge în următoarele decenii nu e chiar cea mai neglijabilă chestie care se putea întâmpla. Apoi a fost promovat selecționer. "Tineretul e una, la seniori e altceva", zicea Mutu. Care, culmea, între timp a ajuns selecționer la U21... Dar are dreptate! Iar această numire a lui Rădoi nu mi s-a părut cea mai bună.

Umilințe cu Rădoi, umilințe și înainte de Rădoi

Au venit umilințele cu Islanda, Norvegia și am zis, bă, ăsta chiar e doar de juniori. Pe bună dreptate. Abia apoi însă am rememorat ce au făcut marii antrenori, inclusiv Tata Puiu, în ultimii ani. Cu Albania, cu Kazahstan, chiar cu Armenia, prin 2004. Suntem ipocriți. Ca nație. Mai ales oameni care au jucat fotbal în generațiile anilor '90-'00 și care acum îl mitraliază pe Rădoi. Oameni care, unii, au învățat să vorbească la 40 de ani și acum toarnă câte-o sticlă de parfum pe ei, alții care au avut rezultate în 20 de ani, din punct de vedere tehnico-administrativ cam câte a avut Rădoi în doi ani. Oameni care în loc să-și lase imaginea de idoli obținută prin calitățile fotbalistice de excepție pe care le-au avut, retrăgându-se în liniște au insistat să fie antrenori / conducători / analiști, arătând că, de fapt, singurul mod prin care ei au slujit fotbalul a fost instinctiv, din talent.

Dacă juca defensiv, România o lua cu 2-0 de la Armenia, nu cu 3-2

E trist că Rădoi e blamat că a jucat cu Keșeru și Pușcaș la 2-1 cu Armenia. Că a vrut să atace! Păi, bă, molăilor, care nu înțelegeți nimic din fotbal, omul ăsta a vrut să facă altceva. Am stat cu curul în poartă zeci de ani și rezultatele au fost la fel. Adică ce voiați, să se apere? Și să luăm 2-0 în loc de 3-2? La 2-1, când mai sunt cinci minute, jucătorii de echipa națională trebuie să știe ce au de făcut, că de aia ești fotbalist profesionist. Nu trebuie să îți explice antrenorul cum să stai, la cine să ții. Astea sunt chestii la mintea cocoșului, dar pe care n-ai cum să le pricepi dacă nu analizezi în profunzime. Dacă ești o legumă și nu fotbalist, atunci da. Păi atunci du-te la aprozar, să stai în mediul tău și vinde gogoșari dacă atât poți!

Să vină marele Olăroiu!

Mirel Rădoi e ultimul vinovat! Când supervizorul său este un om care aduce a președinte de bloc din anii '90, iar șeful ăl mare se duce, probabil, la pensat cu jucătorii, atunci ce să aștepți? Să-l demitem pe Rădoi! OK, va pleca Rădoi și vine, să zicem, cum spun unii, Olăroiu. Antrenor imens care a antrenat doar în Asia. Dar e OK, probabil a refuzat mii de oferte din Europa. Hai să facem un pariu că Olăroiu va sta și mai puțin? Că asta nu pricepe aproape nimeni! Jucătorii nu au atitudine, nerv, pasiune! Uitați-vă, bă, la Niță! Dacă ar avea toți seriozitatea lui, atunci naționala nu s-ar califica neapărat, dar măcar nu s-ar face de râs cu Armenia sau Macedonia de Nord. Nu are nimeni pretenția de Mondial. Da' măcar să zici... "Bă, am încercat, dar am dat de Lewandowski și ne-a dat cinci". Asta e!

Bine că Germania n-a avut atacant!

Fiindcă dacă Germania avea un Lewandowski sau un Haaland erau șanse mari să ne dea scor din două cifre. Și, la un moment dat, se va întâmpla și asta. Pentru că la noi totul e haos. Și nu din vina selecționerului! Ci din vina știfturilor cu impresii de vedete care intră pe teren. Și care bagă degetu-n gură, aroganți după ce marchează un gol bășinos cu o echipă a cărei vedetă are 37 ani. Cam asta e realitatea. OK, tunurile pe Rădoi, că a vrut ceva diferit. Că voi pricepeți fotbalul cum pricep eu activitatea NASA. O să plece, se schimbă selecționerul și în doi ani ajungem la aceleași discuții. La reconstrucții, la ghinion, la "tactică". Măcar de-ar aduce pe cineva care să pupe ca Tata Puiu cu același foc iconițele. Că ale sale competențe cam acolo se opreau. Însă nici măcar asta nu l-a mai ajutat cu Albania. Albania! Mulțumesc.

Mircea Dominte

Tricou Polo 1923 (Visiniu)
Tricou Polo 1923 (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Dama)
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Dama) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Polo 1923 (Alb)
Tricou Polo 1923 (Alb) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou PESCUIT 1923
Tricou PESCUIT 1923 Tricouri
Pescuitul este o mare pasiune a Rapidistilor....
69,00 RON
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Negru)
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Negru) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Giulesti, Bucuresti, Romania, Terra, Univers (Visiniu)
Tricou Giulesti, Bucuresti, Romania, Terra, Univers (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Mandru ca sunt Rapidist (Visiniu)
Tricou Mandru ca sunt Rapidist (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Polo 1923 (Negru)
Tricou Polo 1923 (Negru) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Sotie
Tricou Sotie Tricouri
Sotia ta merita acest tricou asa ca este ideal...
69,00 RON
Tricou TVI
Tricou TVI Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou 1923 - Model Nou
Tricou 1923 - Model Nou Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Diferit (Visiniu)
Tricou Diferit (Visiniu) Tricouri
- Radu, hai la masa! Este ora 19 si un...
69,00 RON
Tricou Locomotiva 1923 (Visiniu)
Tricou Locomotiva 1923 (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Inima 1923 (Visiniu)
Tricou Inima 1923 (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou 1923 (Alb)
Tricou 1923 (Alb) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
 

Taguri:

Comentarii