Adrian Iencsi sare în apărarea celor de la FC Rapid 1923

Adrian Iencsi sare în apărarea celor de la FC Rapid 1923

FC Rapid 1923 a căzut în afara locurilor de play-off după rezultatele înregistrate în etapa a 18-a a Ligii 2, în care giuleștenii au pierdut pe teren propriu, la Buftea, cu 1-3 cu FK Miercurea Ciuc. Din sezonul regular mai sunt doar trei etape, iar echipa lui Nicolae Grigore are jocuri grele. Invitat la ProSport LIVE, Adrian Iencsi, jucător de legendă al Rapidului și fost antrenor, chiar în debutul acestui sezon, a vorbit despre situația pe care o traversează acum echipa. Fostul fundaș e de părere că jucătorilor și antrenorului principal trebuie să li se acorde încredere în continuare.

Adrian Iencsi cere unitate

Iencsi crede că atâta timp cât FC Rapid 1923 are șanse în continuare la accederea în play-off, suporterii și conducerea să nu mai pună bețe în roate și să sprijine echipa.

”N-ar trebui să ardă nicio casă, pentru că așa se întâmplă în fotbal, mai sunt și rezultate neașteptate, rezultate negative. Tocmai de aceea, în acest context, ar trebui ca echipa să fie încurajată, băieții să fie încurajați, staff-ul tehnic. Îi înțeleg foarte bine pe suporteri, îi cunosc foarte bine, știu că își doresc enorm de mult ca echipa să aibă o evoluție bună, în primul rând. Nu neapărat rezultatul, dar să vadă că echipa luptă, că băieții luptă pentru o victorie. Și e normal ca fanii să fie dezamăgiți de rezultate echipei. Dar, în același timp, trebuie ca echipa să fie încurajată, pentru că e în grafic."

"Cu o victorie poți merge pe podium, pe locul 3, deci e o distanță foarte mică între echipele care se bat pentru play-off. Eu consider că Rapidul are în continuare un avantaj. A fost echipa care a stat în turul campionatului, când trebuia să jucăm cu Sportul Snagov, deci am stat o etapă. Acum, și cu retragerea echipei Turnu Măgurele, noi am apucat să jucăm cu ei, deci Rapid nu mai trebuie să stea. Pe lângă alte echipE, care vor trebui să stea și chiar vor fi și unele derby-uri. Eu cred că Rapid, aici, are un mic avantaj."

"Mai sunt trei meciuri de disputat, cel de la Slobozia, acasă cu Dunărea Călărași și după aia la Metaloglobus. În care ar putea să obțină maximum de puncte. Și eu cred că au capacitatea de a obține trei victorii, pentru că valoarea lotului este una mult superioară față de celelalte competitoare din Liga 2”, a transmis Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Despre situația lui Grigore: ”Are cea mai mare responsabilitate”

Iencsi a condus Rapidul în primele șapte etape din acest sezon, apoi fiind înlocuit de interimarul Mihai Iosif, care acum îi este secund lui Nicolae Grigore. După eșecul cu Csikszereda, Iosif a oferit declarații despre meci, spunând despre Grigore că este ”surmenat”.

”I se poate întâmpla oricărui antrenor, pentru că trăiește la intensitate maximă, își dorește foarte mult și probabil că… acum nu știm dacă el, într-adevăr, s-a simțit rău. Poate că nu a avut puterea să vorbească. Nu știu, doar ei știu foarte bine”, a spus Iencsi despre această întâmplare.

Ce spune Iencsi despre numirea lui Grigore ca antrenor

Totodată, legenda Rapidului a vorbit și despre alegerea conducerii privind numirea lui Nicolae Grigore ca antrenor, dacă acesta are experiența necesară pentru a conduce echipa giuleșteană către Liga 1. Iencsi a filozofat puțin pe acest subiect.

”Noi cred că gândit total greșit. Când un antrenor lucrează foarte mult la nivelul Ligii a 2-a, a 3-a și, după aia, are ocazia să antreneze la Liga 1, se spune că, domnule, ai adus un antrenor de la Liga a 2-a sau de la Liga a 3-a. Când antrenezi direct în Liga 1, fără să ai o experiență, domnule, că nu și-a făcut rodajul, că nu a antrenat nici în Liga a 2-a și nici în Liga a 3-a și tot așa. Pentru un antrenor, e foarte greu să capete experiență ca după aia să antreneze la un nivel cel mai înalt. Rezultatele proaste le poate avea și un antrenor cu foarte mare experiență sau cu rezultate remarcabile în trecut. Depinde de situații, de conjunctură. Eu cred că mai ales antrenorii tineri, în ziua de astăzi, trebuie încurajați foarte mult."

Grigore, surmenat?

"Eu sunt sigur că Grig este un antrenor foarte bine pregătit, are foarte mult entuziasm în tot ceea ce face, a jucat la Rapid, știe ce înseamnă spiritul Rapidului și întotdeauna trebuie să i se dea încredere unui antrenor și mai ales jucătorilor. M-am mai întâlnit cu el. L-am simțit destul de încrezător și dezinvolt. E un băiat liniștit, un băiat preocupat. Pentru un antrenor, care are cea mai mare responsabilitate, nu e ușor când nu reușești să câștigi. Te consumi, sunt momente mai puțin plăcute."

"E un moment important, dar la Rapid tot timpul sunt momente importante. Depinde ce se propune de la bun început. Eu cred că Rapid a suferit foarte mult în ultimul timp la capitolul omogenitate. Cred că ăsta este un lucru foarte important, și mai ales când vrei să promovezi de la Liga a 2-a la Liga 1”, a spus Adrian Iencsi la ProSport LIVE.

Tricou Polo 1923 (Visiniu)
Tricou Polo 1923 (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Leasă Dragoș - Comoara Ascunsă
Leasă Dragoș - Comoara Ascunsă Art & Books
Cartea, in format fizic, este dedicata celor care...
39,00 RON
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Dama)
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Dama) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Polo 1923 (Alb)
Tricou Polo 1923 (Alb) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou PESCUIT 1923
Tricou PESCUIT 1923 Tricouri
Pescuitul este o mare pasiune a Rapidistilor....
69,00 RON
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Negru)
Tricou Te voi iubi la nesfarsit (Negru) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Hanorac Urla de fericire (Visiniu)
Hanorac Urla de fericire (Visiniu) Hanorace
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
129,00 RON
Tricou Giulesti, Bucuresti, Romania, Terra, Univers (Visiniu)
Tricou Giulesti, Bucuresti, Romania, Terra, Univers (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Mandru ca sunt Rapidist (Visiniu)
Tricou Mandru ca sunt Rapidist (Visiniu) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Polo 1923 (Negru)
Tricou Polo 1923 (Negru) Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Sapca Inima 1923 (visiniu)
Sapca Inima 1923 (visiniu) Sepci
Se asorteaza perfect cu orice alt produs din Shop...
49,00 RON
Tricou Sotie
Tricou Sotie Tricouri
Sotia ta merita acest tricou asa ca este ideal...
69,00 RON
Tricou TVI
Tricou TVI Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou 1923 - Model Nou
Tricou 1923 - Model Nou Tricouri
Bumbac 100% Calitate super Livram RAPID!...
69,00 RON
Tricou Diferit (Visiniu)
Tricou Diferit (Visiniu) Tricouri
- Radu, hai la masa! Este ora 19 si un...
69,00 RON

Taguri:

Comentarii